Si eu sunt critic…literar

Ianuarie 11, 2010 la 6:43 pm | Publicat în My stuff | 3 comentarii
Etichete: , , , , , , ,

Si am avut mai demult un test la romana , in care ma , sa fim seriosi , da is bunnn

Am facut un text asa de bun , incat vreau sa vi-l arat si voua

Incepe asa :

„Atata timp cat nu incetezi sa urci , treptele nu se vor termina , sub pasii tai care urca , ele se vor inmulti la nesfarsit” de F. Kafka

Citatul lui F. Kafka este plin de subintelesuri si ca sa putem sa il pricepem in totalitate , trebuie sa il luam bucata cu bucata. Primul segment „Atat timp cat nu incetezi sa urci” este ceva optimist , incurajator , care iti da acea lumina de la capatul tunelului si negatia care ne inspira este „nu incetezi sa urci”. E o expresie pe care o auzim doar din gura celor puternici, si daca si tu ai ajuns sa traiesti alaturi de ea , esti un om implinit.

Al doilea segment ” treptele nu se vor termina” , mare dreptate este in aceste vorbe pentru ca asa este viata , o scara lunga pana la Dumnezeu , dar pana sa ajungi la El , trebuie sa treci prin foc , prin nereusite , trebuie sa cazi in noroi si de acolo sa te ridici ca sa iti demonstrezi valoarea in viata asta nesfarsita.

Al treilea segment „sunt pasii tai care urca” face referire la propria persoana si te face sa realizezi ca oricat de iubit ai fi in lumea asta si de respectat , nimeni , in afara de tine , nu o sa te poata ajuta , pentru ca tu si doar tu stii ce se petrece in sufletul tau si doar tu stii cum e cel mai bine pentru tine , si avem si o sintagma care sa ne faca sa credem asta ” sunt pasii tai”.

Al patrulea segment „ele se vor inmulti la nesfarsit” combate toate celelalte parti deoarece ea este opusul bine lui si a tot ceea ce celelalte segmente sunt. El se refera la o lasitate , la un chin , la ceva mizerabil , lipsit de onoare si bunatate ” se vor inmulti la nesfarsit”.

Dupa parerea mea , daca punem cap la cap fiecare segment am obtine ” Fii curajos , treci prin toate , ajuta-te singur , sau fii un las.”Sunt de acord cu acest citat si il urmez pentru ca e cea mai buna metoda sa simti ca traiesti.

Ei….v-a placut ? Ca mie mi-a placut tare mult

Anunțuri

3 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. felicitari pt plusul ala :))) da, esti bun,esti cel mai bun , na ! 😛 (acum imi esti dator,de fapt,egoul tau imi este 😀 )

  2. interesant, eu nu sunt critic literar, asa ca nu stiu ce sa iti zic decat ca e frumos ce ai scris.

  3. Esti genial! :))
    Naa, asta-i chestia nasoala cand trebuie sa scrii pt scoala. Isi pierde tot farmecu, n-ai voie sa vorbesti urat, sa jignesti, sa incepi dintr-o data sa scrii cum il cheama pe vecinu’ si ce masina are si cate si mai cate… e bine. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: