Stand up comedy

Decembrie 5, 2008 la 11:58 am | Publicat în i like... | 10 comentarii
Etichete: , , , , , , , , , ,

Nu cred ca v-am mai zis dar sunt un mare fan al Stand Up comedy.Imi plac la nebunie oamenii astia,felul lor de a vorbi,felul cum gesticuleaza….totul…sunt absoluti geniali.

Iata cateva date deste stand up comedy….

Un stand-up comic este cineva care face comedie într-o manieră informală, vorbind cu publicul în absenţa celui de-al „patrulea perete” teatral. În mod normal aceasta se face de către un comic, cu un microfon. Se practică în cluburi, colegii, săli de teatru, locaţii alternative – aproape oriunde există un public doritor şi deschis la comedie. Comicul redă o serie de poveşti amuzante într-un ritm rapid, glume scurte (numite bit-uri) şi one-liners (glume care au şi pregătirea, şi poanta în interiorul aceleiaşi fraze). Toate acestea constituie monologul, rutina sau act-ul. Unii comici folosesc recuzită, muzică sau elemente de iluzionism în spectacolele lor.

Multe rutine de stand-up sunt similare cu one-man show-urile, diferenţa principală fiind aşteptările publicului, care, la stand-up aşteaptă un flux relativ constant de râsete. Aceasta afectează în schimb ţelurile comicului, care se afla sub presiunea obligaţiei de a livra aceste râsete.

Multe locaţii mici susţin evenimente “open mic” (microfon deschis) unde comicii amatori pot performa în faţa unui public, oferindu-li-se astfel posibilitatea de a-şi perfecţiona meşteşugul şi a pătrunde în branşă. Genul stand-up comedy este considerat dificil de stăpânit deoarece comicul se află în deplina putere a publicului, ceea ce este element integrant al spectacolului. Un comic experimentat trebuie să se raporteze cu rapiditate la dipoziţia şi gusturile oricărui tip de public şi să îşi adapteze numărul în concordanţă. Stand-up este o formă de artă comică devotată în mod deschis obţinerii şi primirii de râsete mai presus decât orice alta componentă a genului (spre deosebire de comedia teatrală, care creează comedia în structura unei piese folosindu-se de caractere şi situaţii). Aptitudinile atribuite comicului care practică stand-up sunt diverse; adesea este necesar ca el să-şi asume rolurile de scriitor, publicist, performer, promotor, producător şi maşinist. Una dintre caracteristicile unui comic experimentat este abilitatea ca nu numai să facă faţă unui heckler (comentator din public, de multe ori maliţios), ci să şi câştige sala de partea sa şi să o distreze cu o replică. Mulţi comici care practică stand-up lucrează ani de zile ca să obţină 45 de minute de material şi de obicei îşi interpretează numărul în mod repetitiv, perfecţionându-l încetul cu încetul. Actorul şi comicul Will Ferrel a afirmat că stand-up comedy este un gen dificil, singuratic şi răutăcios.”

Sursa : mult prea bine cunoscuta Wikipedia

Am gasit un clip la care m-am uitat de 1000 de ori si tot nu ma satur…ma face sa rad ca un isteric…Va rog sa va bucurati de talentul baiatului… 😀

Anunțuri

10 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. „one man,one desire” =))) baga si filmulete cu Teo sau Carlos Mencia 😉

  2. ^ toate la timpu lor :))

  3. you-tube`ul asta va mananca vietile si mie putinii nervi ramasi 😛

  4. ^ du-te domna ca tot atata te plangi…figuri si comentarii…figuri si comentarii =)))

  5. alex’andra dc distrugi placerea lu buddha :))

  6. ^ pentru ca si el ma distruge psihic pe mine cand se intalneste cu Daboc [ asta de obicei vine acasa la mine ] si se bonocleaza la toate magariile pe youtube 😀

  7. ^ Minciuniiii………numai minciuniiiiiiiiiiii =)))

  8. foarte tare filmuletul, adevarat graieste tipul mai ales la faza cu arnold 😆

  9. Tipul asta e genial in interpretare. L-am mai vazut pe la americani. E tare, ce mai!

  10. super voce… am si eu un filmulet


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: